“Dhar Kazza”: een thuis voor ieder één…

pl-ements / Nieuws  / “Dhar Kazza”: een thuis voor ieder één…

“Dhar Kazza”: een thuis voor ieder één…

Meer en meer scholen, verenigingen en lokale besturen vragen me welke ‘elementen’ we in huis hebben die kunnen bijdragen aan hun interesses, noden of uitdagingen. Als creatieve duizendpoot houd ik ervan als men mij stimuleert iets vernieuwend en op maat uit te werken. Iets dat me uit mijn comfortzone drijft en hierdoor ook mijn leerproces een verrijking kent. Ik sterker ontwikkel en mijn passie voor het werken met mensen gevoed blijft. Mijn kinderwens elke keer opnieuw in vervulling laten gaan.

PL-ements heeft het unieke concept van de #weerbaarheidsdialoog jarenlang uitgevoerd en werd op basis van feedback en evaluaties steeds verbeterd. Dit geweldig mooie initiatief is sinds januari 2019 overgeheveld naar NEI TRED vzw en zal van daaruit verder op de kaart worden gezet. Het is als het ware een structurele projectwerking en krijgt omwille van haar bijzondere eigenheid lovende reacties in diverse steden en gemeenten. Vooral de menselijkheid waarmee leerlingen en leerkrachten, jongeren en begeleiders, worden begeesterd, werkt beklijvend.

Komend schooljaar gaat PL-ements voort op haar expertise en werkt ze verder aan andere initiatieven, ook bedoeld voor scholen en verenigingen. Een daarvan is “Dhar Kazza”; authentiek en interactief van aard deelnemers via Marokkaanse tradities of gewoonten thuis (Dhar in ‘t Arabisch) te brengen in de eigen, persoonlijke identiteit en ook die van een ander. Inspelend op de context van het moment…

Een intermenselijk proces dat begint bij jezelf (IK, het individu) en uitgroeit tot een collectieve uitwisseling (WIJ, de groep) en een reflectie maakt op de ruimere leefwereld (Zij, de samenleving). Met een kritische kijk op allerlei elementen die al dan niet een gunstige of positieve invloed hebben op elk van die niveaus. En, waarbij iedere deelnemer voor zichzelf bepaalt welke lessen wij hieruit te trekken hebben.

Enkele scholen hebben zich hier al voor ingeschreven! Zie onze kalender.

Recensies en fotoverslagen volgen op onze FB-pagina als de activiteiten hebben plaatsgevonden.

#dharkazza

Geen reacties

Plaats een reactie